Verditakst Fredrikstad

Dersom du har behov for en verditakst i Fredrikstad eller omegn bør du alltid vurdere en byggekyndig takstmann. Du finner nok både takstmenn og eiendomsmeglere som leverer verditakster, men den mest nøyaktige verditaksten får du helt klart fra en byggekyndig takstmann.

Gode råd ved en verditakst i Fredrikstad og omegn.

En byggekyndig takstmann kan i tillegg gi deg råd om hvor mye du kan bygge på eiendommen. Hvilket utnyttingspotensiale tomta har. Du kan få råd om hva som er lovlig å bygge uten søknad og hva som er søknadspliktig.

Du kan også få råd om hva som børe vedlikeholdes, og når det er behov for vedlikehold.

Takstmann Fredrikstad

For oss er ikke en verditakst bare en verditakst

En verditakst kan være en vitenskap, eller verdien kan settes etter det vi på fagspråket kaller for tommelfingerregelen. En nøyaktig verditakst består blant annet av en vurdering av tomtas beliggenhet, tomtas størrelse, boligens størrelse, boligens generelle tekniske tilstand og selvfølgelig alderen som da sier en del om byggemetoden. Har du garasje eller et uthus vil dette også vurdres.

Dette er en byggekyndig takstmann sitt utgangspunkt når verdien skal vurderes. Det vil si dette er den vitenskapelige måten a vurdere en bolig.

Verditakst og tommelfingerregelen

Denne metoden er dessverre mye brukt. En som ikke er byggekyndig vil da holde neven ut med tommelen opp, vri den frem og tilbake et par ganger og si en verdi.

Takstmann Fredrikstad
Eierskifterapport
Verditakst
Skadetakst
Priser

Hvordan bli takstmann?

Dersom du har praksis i byggebransjen, kan du bli takstmann i BMTF. Sjekk ut Mesterskolen.